Vi skabte en god sammenhæng i huset

Vinderne af TV2’s Nybyggerne 2019, Ida og Mads, skabte sammenhæng mellem alle rum i huset med valg af materialer og farver. De arbejdede med moodboards for at skabe en overordnet stil.

Ida og Mads brugte mange timer på at planlægge stilen i deres vinderhus i TV2’s Nybyggerne 2019.

Der skulle være tydelig sammenhæng mellem alle rum, og de brugte derfor samme materialetyper og var meget bevidste om farverne, som blev tonet til at passe sammen.
”Vi havde hele tiden den ambition at vise en kobling mellem skandinaviske og japanske tendenser. Mange ting går igen mellem dansk og japansk stil, især de rene klare linjer og et enkelt udtryk,” siger Mads, der selv er dansk-japansk.

”Vi lavede moodboards for at fange stilen, for vi kunne ikke planlægge alt på forhånd, når vi ikke kendte huset,” siger han, og Ida fortæller, at deres indretning skulle passe til husets arkitektur.

De er selv meget glade for deres DIY-entréreol og for det store alrum, fordi det netop binder hele huset sammen.

Mange ting går igen
mellem dansk og japansk stil, især de rene klare linjer og et enkelt udtryk

Skab referencer
Referencen til Japan fandt de plads til i materialer som tatami-måtter og rispapir. De fremhæver selv deres glasdør med kvadratisk glas som et godt eksempel på, hvordan de fik japanske træk flettet ind i stilen.

”Japanske shoji-døre er kvadratiske skydedøre med rispapir. Vi kunne ikke skaffe dem eller bygge dem selv, men i stedet blev glasdøren til en reference. Og så hængte vi lamper i rispapir op bagved,” siger Ida.

Mads fortæller, at de elsker at rejse og få indtryk fra alt, hvad de ser – også arkitektur og museumsbesøg. Han har selv rejst meget i Japan, og Ida har været med to gange.

”Fordi Japan har været meget isoleret, har de deres helt egne teknikker og materialer. Jeg kan godt lide den tankegang, at man kan få ideer til at gøre tingene på helt andre måder,” fortæller Mads.

Ida kan også finde inspiration i loppemarkeder og genbrug, og hun er glad for at male brugte møbler. Det så man i deres nybyggerhus, hvor de købte et teakmøbel til badeværelset og gav det samme farve som væggen.

Japan er en stor inspirationskilde til deres stil, da Mads er halvt japansk
og har rejst meget i landet.

Se de store flader
Undervejs i programmet har man kunnet følge parret på både Facebook, Instagram og deres blog, hvor de har delt ud af deres tips og erfaringer til DIY. Et godt råd fra dem til at få sammenhæng i stilen er:

”Man kan se på de store overflader og elementer for at skabe. Vi brugte for eksempel overflader af egetræ i både køkkenet og spisestuen,” forklarer Ida.
Næste stop er at flytte ind i huset i Randers, hvor der skal laves nogle reparationer og ændringer, før parret er helt tilfredse med huset.

”Vi skal have en bedre opbevaring i soveværelset, og så vil vi gerne have gode råd fra Stine og Kenneth fra Nybyggerne til en vægreol som deres,” siger Mads.

Og så er der lige noget med gulvet. Helt fra starten drømte de om et epoxy-gulv.
”Jeg går og overvejer noget vildere, måske lyseblåt,” siger Ida, mens Mads klart er mere til hvidt eller gråt.

”Så måske en sart lyseblå. Det vil stå godt til huset,” siger Ida med et grin.