Uden en syge- eller ulykkesforsikring til din hund kan det blive rigtig dyrt…

Når du anskaffer dig en hund, følger der en lang række udgifter med – ikke mindst til dyrlægebesøg. For at sikre sig mod en økonomisk overraskelse, vælger flere og flere hundeejere derfor at tegne en forsikring til familiens firbenede medlem.

Det oplever dyreforsikringsselskabet Dyrekassen Danmark, der bl.a. tilbyder syge- og ulykkesforsikringer til hunde, og som er et af de førende selskaber inden for hunde- og katteforsikringer i Danmark.

Alle danske hundeejere er forpligtet til at tegne en almindelig hundeansvarsforsikring, og det skal ske senest, når hvalpen er fire måneder. Men nogle ejere tror fejlagtigt, at udgifter til dyrlægen også er dækket af denne forsikring – det er dog ikke tilfældet. Her skal man have en selvstændig forsikring til hunden. En syge- eller ulykkesforsikring bidrager til at betale dyrlægeregningen, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade og derfor får brug for behandling på en dyreklinik.

“Den primære årsag er, at udgifterne til behandling hos dyrlægen kan være en bekostelig affære, og folk efterspørger økonomisk sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude,” siger Christina Danielsen fra Dyrekassen Danmark.

”Mange hundeejere overraskes over, hvor dyrt et besøg hos dyrlægen kan være. Vi ser f.eks. knæskader, hvor en operation let kan løbe op i 20.000 kr. og derover,” fortæller Christina Danielsen. Og det er naturligvis en rigtig ubehagelig oplevelse at stå med en syg eller tilskadekommen hund, hvor man ikke har en syge- eller ulykkesforsikring og derfor ikke får nogle af dyrlægeudgifterne refunderet.

Hunden er en del af familien og skal derfor også sikres
Forsikringen mod sygdom og ulykker er et sikkerhedsnet, som enhver hundeejer håber aldrig at få brug for – men når uheldet er ude, er ejerne lykkelige for at have været forudseende. For nogle hundeejere kan det endda være afgørende for, om de har råd til at lade hunden behandle, eller om de er nødt til at lade den aflive. En syge- eller ulykkesforsikring gør altså, at man som ejer slipper for at tænke på det økonomiske aspekt, og i stedet kan koncentrere sig fuldt ud om sin hunds ve og vel.

“Hunden er et elsket medlem af familien, og heldigvis er ejerne blevet mere opmærksomme på, at de for cirka 100 til 150 kr. om måneden kan forsikre sig mod dyrlægeudgifter. Et godt råd er at forsikre hunden fra hvalp, for så undgår man, at forsikringen indeholder eventuelle forbehold for en sygdom eller skade, som opstår inden forsikringen købes. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at ulykkesforsikringen ikke dækker, hvis hunden bliver syg. Ønsker man at sikre sig mod både ulykke og sygdom, skal man i stedet købe en sygeforsikring,” slutter Christina Danielsen.

Hos Dyrekassen Danmark kan du naturligvis samle alle dine hundeforsikringer ét sted. Ud over syge- og ulykkesforsikring, tilbydes også den lovpligtige ansvarsforsikring, ligesom du har mulighed for at købe både livsforsikring, opdrætter- og hvalpeforsikring, hvis det er dét, du har brug for til din hund. Det er er selvfølgelig også muligt at forsikre din kat mod uforudsete dyrlægeudgifter.

MANGE FORDELE VED EN SYGE- ELLER ULYKKESFORISKRING

En syge- eller ulykkesforsikring dækker en stor del af dyrlægeregningen, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade – op til 46.914 kr. årligt.

Forsikringerne dækker din hund hele livet.

Erstatning kan afregnes direkte til din dyrlæge, så du slipper for at lægge store beløb ud, men blot skal betale din del af udgifterne på klinikken.

Hos Dyrekassen Danmark får du 20 % rabat, hvis din hvalp er under 16 uger ved køb af forsikring.

Er din hvalp fyldt 16 uger, men endnu ikke 1 år, tilbyder vi en unik unghunderabat på 15 %.

Rabatterne gælder hele hundens liv.

Har du en hvalp, der endnu ikke er fyldt 1 år, kan du købe forsikringen HundTotalPLUS, så sygeforsikringen udvides til også at dække udleveret medicin og behandling af arvelige led- og knoglesygdomme.

Kilde: Dyrekassen Danmark