Popcorn shrimps

Opskrift fra Hotel Skt. Annæ

Opskriften er på 2 anretninger som forret.

Humanic med Cofoco-stifter, Torben Klitbo, har åbnet restauranten, ’The Shrimp’ ved Hotel Sankt Annæ på Sankt Annæ Plads, hvor pæne retter af gode råvarer serveres på en rustik måde. Der er trænede kræfter bag, idet den er drevet af Humanic, der blandt andet driver The Fat Pike og Pakhus Bryggen.

Vi har været så heldige, at få lov til at få fingrene i en af de helt nye opskrifter, som man kan opleve på The Shrimp, hvis man har lyst til at gå i krig selv. Ellers kan man altid komme forbi hotellet og nyde kokkenes udgave af den lækre opskrift.

Sådan gør du

Panering:
• 100 g panko og 50 g tørret surdejsbrød blendes til et fint pulver sammen med 50 g Maizena, 2 spiseskeer røget paprika og lidt salt
• 120 g optøet tigerrejer delt i to vendes først i æggehvider for så at vendes i paneringen.
• Lad rejerne ligge i cirka 10 minutter i panering inden brug, så de bliver helt tørre og bliver super crispy i fritten.
• De friteres ved 180 grader i neutral olie.

Grøn olie:
• I en thermomixer kommes 20 g estragon, 20 g løvstikke, 20 g purløg og 50 g spinat sammen med 450 g rapsolie.
• Det blendes ved 70 grader i 7 minutter derefter igennem en meget fin sigte, så du er efterladt med en dyb grøn farvet olie.

Mayo:
• 15 g dijonsennep • 5 g salt
• 25 g hvidvinseddike • 100 g æggeblomme
• Det blandes til den bliver luftig i en blender. Tilsæt den grønne olie til du får en tyk og grøn mayo.
• Smag til hvis den trænger til lidt kick.

Grillet citron:
• Skær en citron i 8 både og brænd dem med en gasbrænder til de begynder at blive sort på ydersiden.
• Anret det hele og læg et par både af den grillede citron ved.