På opdagelse, hvor julen begyndte

Hvilken destination er mere oplagt til en julerejse end Jesu’ fødested, Betlehem?

Stadigt flere danskere vælger at tilbringe juledagene uden for landets grænser. Måske for at slippe for julens forventningspres eller måske blot for at benytte sig af nogle dejlige fridage til at lade op med nye oplevelser. Mange vælger sol og varme som et kærkomment afbræk i en lang dansk vinter, men for dem, der gerne vil have kulturelle oplevelser, er der masser af spændende rejsetilbud at vælge imellem.

Et af dem går til et helt særligt sted, der fylder meget netop i juletiden, nemlig Israel med besøg selveste juleaften på Hyrdernes Mark og i Fødselskirken, hvor Jesus lå i krybben.
Rejsen hedder ”Jul i det hellige land: Jerusalem og Betlehem” og arrangeres af Akademisk Rejsebureau.

”Det er en rejse, vi har haft på programmet de sidste mange år,” fortæller David Rollo, der glæder sig til Lillejuleaften at sende 20 spændte gæster af sted på en seks dage lang rejse til et helt fantastisk land.

”Rejsens indhold er ikke som sådan religiøst, men selvfølgelig fylder fortællingen om Jesu fødsel på en juleaften. Vi har flere rejser til Israel med forskelligt indhold; en hedder ”I Jesu Fodspor” og har fokus på kristendommen, en anden hedder ”Jerusalem og Vestbredden” og har et mere politisk indhold med Naser Khader som rejseguide.”

Man skal komme klogere hjem
Akademisk Rejsebureau, der oprindelig er grundlagt af to undervisere fra Folkeuniversitetet, har specialiseret sig i rejser til Østeuropa, særligt Rusland, Ukraine og Baltikum samt Israel og Palæstina. Ambitionen har fra begyndelsen været at udbyde rejser, hvor deltagerne kan opleve og lære, helt i overensstemmelse med ånden fra Folkeuniversitetet.

Derfor står en erfaren akademisk ekspertrejseleder, som kan dele ud af sin viden og sætte tingene i perspektiv, altid i spidsen for rejserne, så deltagerne kan være sikre på at komme klogere hjem.

På julens rejse til Jerusalem og Betlehem er det således danskfødte Cathrine Yaron, som i dag er bosat i Israel og er israelsk gift, der tager deltagerne med på en oplevelsesrig tur i området, hvor Juleevangeliet udspiller sig. Hun sætter fokus på områdets historie og arkæologi, kultur og politik og deler ud af sine personlige beretninger om livet i en omstridt del af verden.

Fuldt program i seks dage
Der er fuldt program fra morgen til aften.
”Turens sidste dag går gennem Judæaørkenen til Jordanfloden, hvor Jesus blev døbt af Johannes Døberen, og afsluttes ved Det Døde Hav. Mens der godt kan være koldt i Jerusalem og Betlehem i december, er vejret ved Det Døde Hav varmt og dejligt, ofte op til 25-30 grader, så der er rig mulighed for at slutte af med lidt solbadning og ikke mindst den særlige oplevelse det er at flyde i det saltholdige vand,” slutter David Rollo.