Livsvalg

Både for skuespilleren Morten Hemmingsen og for rollerne som Morten i Badehotellet og Ned i Den Evige ild – har det handlet om at finde en plads i verden. Et ståsted.

At Morten Hemmingsen er god til at holde fokus er tydeligt. Under vores samtale runger Bellevue Teateret af muntre toner og replikker fra Folk og røvere i Kardemommeby. Så mens Morten Hemmingsen kigger tænksomt ud af vinduet mod Dyrehaven og sætter ord på hans egne og hans rollers livsvalg, lyder høje grin fra en sal fuld af børn.

– Jeg er faktisk god til at skifte opmærksomhed, smiler Morten Hemmingsen, der tænker før han taler og udviser samme ro og tilstedevær, som vi kender fra hans rolle som Morten i Badehotellet. En figur, der har gjort ham landskendt, og som seerne ikke kan få nok af. 7. sæson af TV2-serien, der bliver ved med at have seerrekord, er under optagelse.

– Morten han har mange sider. Han kæmper for at finde et sted at være i verden. Den ensomme ulv, der har behov for at vise, at han kan gøre ting på egen hånd. Han er kompromisløs og vil have succes, fortæller Morten Hemmingsen, der kan genkende sig selv i rollen.

– Jeg kender til samme kompromisløshed ved at forfølge min skuespillerdrøm. At satse på, at det var det, jeg skulle være. Der var ikke andet, der fyldte hos mig. Måske tænkte jeg heller ikke så meget over tingene dengang som 19-20-årig, griner Morten Hemmingsen, der føler, han har været heldig ved, at det hele hurtigt faldt i hak, og han siden sin uddannelse har haft spændende og prisbelønnede roller på film og teater.

Privat kan han også genkende ligeværdigheden i forholdet mellem Badehotellets Morten og Fie, der begge vil deres egne livsvalg og have tid og plads til at udfolde dem. Morten Hemmingsen er gift med skuespiller og dramatiker Gaia Rosberg, og sammen har de to teenagedrenge.

– Det er tricky. Vi har været nogenlunde heldige med, at det har flasket sig kalendermæssigt. Men vi har altid snakket om det og prøvet at finde en balance mellem os og med børnene.

Morten Hemmingsen har netop læst Den Evige Ild af Ken Follett og arbejder sig ind på figuren Ned. En kompleks mand, der ender med at blive spion og have andres liv på samvittigheden.

”Mit drive er at dykke ned i andre og mig selv. Uanset hvad et menneske kan finde på, vil jeg prøve af forstå og sætte mig ind i det. Alle mennesker har et motiv med dét, som de gør. Og det vil jeg gerne vise. Og så glæder jeg mig til at mærke salen på Bellevue Teatret. Det er nemlig allerførste gang jeg skal optræde der.”

Den Evige Ild, repremiere 1. marts 2020, Bellevue Teateret

Fakta:

Morten Hemmingsen blev landkendt for TV-serien Badehotellet – først som Morten senere som Grev Morten. I samarbejdet med teaterchef Pia Jette Hansen har Morten medvirket i tre markante succesforestillinger

Rockteaterkoncerten: 

Jagtvej 69 – som modtog reumertprisen for bedste musik-teatershow. Ungdomssuccessen og teatermusicalen Skammerens Datter – Morten spillede Den onde Drakan over 100 gange samt i den episke musical Jordens Søjler – set af 73.000 publikummer.

Morten spiller hovedrollen NED i genopsætningen af Den Evige Ild, Bellevueteatret fra 1. marts 2020.

Forestillingen spiller i kort tid.