Introduktion: Tag på opdagelse i byen

Af Christina Wex

København er en farverig metropol, der sprudler af liv, af musik, af kultur og af god mad fra hele verden. Åbningen af Metroens Cityring har gjort hovedstadens mange meget forskellige kvarterer tilgængelige på en helt ny måde, og der er god grund til at søge ud i alle byens kroge, for hver har sit særlige udtryk og stemning.

Med 17 stationer på tværs af Indre By, brokvarterene og Frederiksberg kan man uden besvær nyde en udstilling på Statens Museum for Kunst, indtage et måltid på det hippe Vesterbro og kort efter synke ned i et sæde i Det Kongelige Teater, klar til at nyde en forestilling.

I denne eventyrlige julemåned opleves det meste imidlertid allerbedst til fods. Byens smukke julebelysning er en oplevelse i sig selv og fortjener at blive nydt i langsomt tempo. På sin julevandring i byen kan man tilmed blive overrasket af kreative indslag som et Luciaoptog i kajak gennem Københavns kanaler, som med garanti bringer både børn og voksne i julehumør.

En tur i et lyspyntet Tivoli er et andet af december måneds sikre bud på at komme i rette stemning, ligesom byens tre skøjtebaner byder på en perfekt kombination af hygge og fysisk udfoldelse. Og når julens glade ræs er overstået, og der åbner sig nogle længe ventede fridage, findes der intet bedre end at fordybe sig i en god bog.

Med ønsket om nogle velsignede juledage og et godt nytår!

Læs udgivelsen i sin helhed elektronisk:

Seniorliv