Introduktion: Foråret kalder på forandring

Selvom april ikke helt har kunnet beslutte sig for, om den i år skulle være forårsmåned eller senvinter, så mærker vi i disse tider forventningens glæde til alt det dejlige, der venter.
Naturen, der spirer, og lyset, der vender tilbage – den tid på året, som de fleste af os elsker højest.

Med foråret følger også en lyst til fornyelse. Nye farver og nyt liv, både ude og inde.
Samtidig lever vi i en tid, hvor der er fokus på at genbruge, reparere og bevare i stedet for kun at købe nyt. Vi leder efter second hand-guld til boligen, fordi brugte ting fortæller en historie, og sætter det gamle sammen med nyt.

I flere og flere byer etableres såkaldte Repair Caféer, hvor frivillige borgere stiller deres kompetencer til rådighed, så møbler, elektronik og meget andet kan repareres og genbruges.

Vi ønsker at leve mere autentisk, med omtanke og med gode materialer omkring os. Hjemmet skal ikke længere være strømlinet og hvidt, men hyggeligt og imødekommende med gode farver, hvor vi har lyt til at slå os ned, slappe af og nyde samværet og den gode samtale.

Tendenserne til forårsboligen er inspireret af 1970’erne med jordfarver, keramik, fløjl, grønne planter og tørrede blomster. Det vigtigste er, at udtrykket er personligt, at vi har sat vores eget præg.

I denne udgave af Tendens Bolig kan du møde et par, der virkelig forstår at indrette. Ida Holm og Mads Taiki Pedersen blev de heldige vindere i TV2-programmet Nybyggerne. I syv uger knoklede tre par for at bygge og indrette hver deres drømmehus i Dronningborg ved Randers, mens seerne kunne lade sig inspirere i processen.

For danskerne er generelt meget interesserede i indretning, og derfor håber vi naturligvis, at også denne udgivelse kan være med til at sætte tanker og fantasi i gang, når nu foråret kalder på forandring.

God fornøjelse!

Læs hele udgivelsen i sin helhed elektronisk:

Tendens Bolig