I 26 år, hver morgen kl. 8

Birthe Christensen er telefonstjerne i Ældre Sagen. Hun ringer til 17 ældre hver morgen.

Birthe Christensen har stort set ikke mødt en eneste af de 17 mennesker, hun hver dag ringer og siger ’godmorgen’ til. De fleste bor alene og er i 80’erne og 90’erne. Det giver tryghed for dem at vide, at Birthe ringer hver morgen.

Birthe Christensen kan selv mærke, at hun gør en forskel, når hun ringer op.
”For det meste er det vældig hyggeligt lige at vende en bog, en tv-udsendelse eller hønsene og blomsterne i haven, når jeg ringer op. Sommetider vil nogen tale sygdom og økonomi. Det hverken vil eller kan jeg. Så forsøger jeg at skifte emne eller henviser til Rådgivningen i Ældre Sagen, som man kan jo kan ringe til og få hjælp hos,” siger Birthe.

Hun er selv 82 år og bor i Karup. Det er vigtigt for hende, at dem, hun ringer til, oplever det som reel tryghed. Derfor er det vigtigt for hende at have styr på tingene og mulighed for at reagere, når nogen en dag ikke svarer:

”Jeg bruger omkring 30-45 min. hver morgen på at ringe til alle 17. Og er der nogen, som jeg ikke kan få fat på, så rækker jeg hurtigt ud efter de kontaktpersoner, jeg har fået oplyst,” siger Birthe.

Sommetider er kontaktpersonerne pårørende, ofte er det hjemmeplejen, for de kan komme hurtigt og tage affære. Bagefter får Birthe altid besked om, hvordan det er gået.

”Forleden kunne jeg ikke få fat på en kvinde, som jeg har været telefonstjerne for længe. Hun er 101 år. Nu er hun blevet indlagt. Jeg håber selvfølgelig, at hun snart er hjemme igen, men jeg ved jo også godt, at ingen lever for evigt. Og alligevel er det så trist, når nogen dør,” siger hun.