Fra skepsis til øget livskvalitet

Gitte Skibsted er medlem af Praktiserende Akupunktører som er Danmarks største brancheforening for akupunktører. Fire skoler er i dag godkendt af Praktiserende Akupunktører, og de udbyder uddannelser af en høj kvalitet med kompetente undervisere.

En kronisk tarmlidelse gjorde hverdagen nærmest håbløs for Nicole Bækgaard, men efter omkring 16 behandlinger med akupunktur er hun symptomfri – og 28 kg lettere.

Igennem en årrække har Nicole Bækgaard kæmpet med colitis ulcerosa, en kronisk tarmlidelse, der udover betændelse i tyktarmen, ledsmerter og hyppige toiletbesøg også medfølges af en ekstrem træthed, som gør det vanskeligt at overskue hverdagen.

”Det var en ond spiral, hvor jeg ikke havde overskud til at dyrke motion eller lave ordentlig mad, og da en af bivirkningerne ved medicinen er øget vægt, kom jeg hurtigt til at veje alt for meget, hvilket kun bidrog til, at jeg fik endnu sværere ved at hive mig selv op fra sofaen,” fortæller Nicole.

Hurtig effekt
Af en veninde blev Nicole anbefalet at opsøge akupunktør Gitte Skibsted fra klinik BodyAndMind i Herning, og selvom hun ikke havde den store tiltro til alternativ behandling eller akupunktur og heller ikke er den store fan af nåle, var hun så desperat, at hun var parat til at prøve hvad som helst.

”Min skepsis blev hurtigt gjort til skamme. Jeg havde ikke været hos Gitte mere end et par gange, før jeg kunne mærke en positiv forandring, og efter en måned med akupunkturbehandling hver uge valgte jeg helt at stoppe med at tage medicin.”

I dag, et lille år senere, kommer Nicole kun hos Gitte en gang om måneden for at holde effekten ved lige.

”Da jeg for nylig var til kontrol på hospitalet, konstaterede de, at alle mine prøveresultater lå inden for normalområdet. Det er helt utroligt,” understreger Nicole. Behandlingen har haft en væsentlig og positiv sideeffekt; et markant vægttab.

”Efterhånden som jeg fik energien tilbage, fik jeg overskud til hver dag at gå meget lange ture med mine hunde og investere kræfter i at lave ordentlig mad, og så begyndte vægten at falde. Foreløbig har jeg tabt 28 kilo siden marts, og det fortsætter.”

Det bedste af to verdener
For Gitte Skibsted er 15 års erfaring som sygelejerske fra både lægeklinik og hospital og en uddannelse som akupunktør fra Akupunkturakademiet i Aarhus, som tilbyder en af Danmarks mest omfattende uddannelser inden for området, det bedste udgangspunkt for at hjælpe mennesker.

”Jeg trækker på viden fra to medicinske verdener, og det er en stor fordel” siger Gitte Skibsted, der har særlig ekspertise inden for behandling af fordøjelsesproblematikker, smerter, hovedpine, angst, stress og depression.

”Akupunktur kan ikke stå alene, så ofte handler det om at kombinere akupunkturen med simple råd, som klienten nemt kan implementere i sin hverdag. I Nicoles tilfælde handlede det i første omgang om at få et ordentligt måltid om morgenen for at give kroppen god energi – og så at skære ned på kaffe og cola.”

Gitte Skibsted er medlem af Praktiserende Akupunktører, hvilket hun fremhæver som en vigtig sikkerhed for klienterne.

”Praktiserende Akupunktører stiller store krav til medlemmerne – man skal blandt andet igennem en fem timer lang skriftlig eksamen uden hjælpemidler for overhovedet at blive optaget, ligesom man forpligter sig til at fortsætte med at uddanne sig. Det er en kvalitetsstandard, som jeg kan identificere mig med,” slutter Gitte Skibsted.

Lider du af..?

• Hovedpine
• Luft i maven 
• Ildelugtende luftafgang
• Hård mave
• Tynd/løs mave
• Mavekneb
• Kvalme

– kan akupunktur være en behandling, du kan have glæde af.

Find en behandler på Praktiserende Akupunktører:

www.aku-net.dk