Deltag i hinandens måltid

Hotel Skt. Petri har med restauranten DADA på hjørnet af Nørregade og Krystalgade givet københavnerne et nyt social dining spisested, hvor maden bliver en fælles sag.

Det er forståeligt, at københavnerne drejer hovedet af led og bliver sultne, når de passerer Restaurant DADA’s store vinduespartier på hjørnet af Krystalgade og Nørregade.

Med varme farver og en på samme tid stilfuld og uhøjtidelig indretning emmer det nye spisested i hotellet Skt. Petris stueetage af hygge og fælles madoplevelser i en inkluderende atmosfære. Det er en perfekt og helt bevidst valgt ramme for restaurantens madstil, der er inspireret af det mellemøstlige køkken og social dining-trenden.

”Generelt handler mange tendenser i tiden jo om, at vi skal komme hinanden mere ved, og med DADA inviterer vi gæsterne til at deltage i hinandens måltid ved at dele og smage på de mange små retter, de får serveret under et besøg hos os,” siger Food and Beverage Manager på Skt. Petri, Kasper Glensted.

Med DADA inviterer vi gæsterne til at deltage i hinandens måltid ved at dele og smage på de mange små retter, de får serveret under et besøg hos os.

Udforsk menuen
Du bestemmer selv, hvordan du vil udforske DADA’s menu. Du kan nyde et par retter som snacks til drinks, bestille retter til dit bord fra kortet eller lade DADA forføre dig og dit selskab med en 10-retters menu.

Menuen serveres typisk ad fire omgange. I tråd med det mellemøstlige køkken bydes I først på mezze – appetitvækkende småretter som falafel, pakora, fladbrød og hummus. Anden etape er grønt- og fiskeretter, tredje afdeling byder på grønt- og kødretter, og til sidst rundes den fælles madoplevelse af med noget sødt.

Den samlede oplevelse
Maden og stemningen har på kort tid gjort DADA til et meget populært spisested.

”Det er fantastisk, at vi allerede har budt så mange gæster velkommen. De mange positive skriftlige feedbacks, vi har fået, bekræfter os i, at vi er lykkedes med at skabe netop den stemning, vi ønskede. I hvert fald svarer mange gæster, at de har nydt ikke bare maden, men den samlede oplevelse – mad, miljø, stemning og nærværende tjenere,” siger Kasper Glensted.

Et måltid for alle
Social dining på DADA-manér med mange små retter på bordet samtidigt giver mulighed for, at kødspisere, vegetarer og veganere kan sidde sammen og hygge sig omkring det samme måltid.

”Vi har ramt et køkken, der er harmonisk og afbalanceret i forhold til de præferencer, nutidens restaurantgæster har. Uden at tage afstand fra kød kan vi appellere til veganere og vegetarer. De skiller sig ikke ud ved bordet. Det fine ved social dining er jo også, at vi lærer mere af og om hinanden menneskeligt og kulturelt, når vi sidder sammen omkring bordet.”

Deling mindsker madspild
Skt. Petri er en del af kæden Nordic Hotels & Resorts med det ambitiøse program for socialt ansvar, WeCare. Det betyder blandt andet, at DADA har fokus på madspild, økologi og råvarernes kvalitet, mens palmeolie er no-go i køkkenet.

”Gæsterne skal føle, at de får noget for pengene, men vi skal også have tomme tallerkener, og DADA’s delekoncept har bidraget til at indfri begge målsætninger. Vi har enorm fremgang på gæster, men ikke på madspild, fordi vores gæster deler og levner mindre,” siger Kasper Glensted.

Læs mere på

www.dadacph.com