Arven løfter menneskerettighederne

Flere vælger at give en testamentegave til en hjælpeorganisation. Hos Amnesty er de glade for donationerne, som ikke blot kan give arvingerne en økonomisk fordel, men også styrke kampen for menneskerettighederne

Hos Amnesty oplever jeg, at min støtte gør en tydelig forskel

Amnesty er som hjælpeorganisation fritaget for at betale boafgift. Giver du en testamentegave, vil det fulde beløb derfor gå til kampen for menneskerettighederne. Det kan derudover i visse tilfælde være en økonomisk fordel for dine arvinger at betænke Amnesty på betingelse af, at organisationen betaler arvemodtagerens afgifter. Dermed kommer donationen både Amnesty og dine efterladte til gode.

Dorthe Friis Christensen, der er pensioneret tale-høre-døvelærer, har valgt at give Amnesty en testamentegave.

Amnesty giver i øvrigt et tilskud til advokatsalær, hvis de er skrevet ind i testamentet. En af dem, der har indsat Amnesty i testamentet, er Dorthe Friis Christensen, som er pensioneret tale-høre-døvelærer.

– Hos Amnesty oplever jeg, at min støtte gør en tydelig forskel. Jeg vil gerne kunne fortsætte min støtte, også når jeg ikke her længere. Derfor har jeg skrevet Amnesty i mit testamente.

Kampen mod Shell
Det er ikke blot arvingerne, som får glæde af ordningen. En af de mange, som har fået Amnestys støtte, er Esther Kiobel fra Nigeria, der endelig har fået mulighed for at fremlægge sin sag mod Shell ved domstolen i Haag.

Sammen med Victoria Bera, Blessing Eawo og Charity Lavula, som også mistede deres mænd i 1995, sagsøger Ester oliegiganten Shell for at støtte de frygtelige forbrydelser og overgreb, som blev begået af Nigerias sikkerhedsstyrker i Ogoniland i 1990’erne.

Gennem årene har Amnestys medarbejdere gennemgået tusindvis af dokumenter, delt over 30.000 solidaritetsmeddelelser med Esther og været med til at lægge pres på Shell. Amnesty vil ufortrødent fortsætte med at kaste lys over Shells rolle i drab, voldtægter og tortur, der blev begået af Nigerias militærregering i 1990’erne.

Vejen til retfærdighed
Sagen om Shell afventer nu dommen i Haag, men Amnesty kæmper utrætteligt videre mod den stigende ulighed og uretfærdighed, der også gør sig gældende i Europa.
Generalsekretær hos Amnesty, Trine Christensen, siger:

– Ved at skrive Amnesty ind i dit testamente er du med til at sikre, at vi kan fortsætte med at være uafhængige, og det er den største gave, fordi det er fundamentet for, at vi kan udføre vores arbejde. Sammen kan vi sikre menneskerettighederne for den næste generation.

Vil du vide mere

Ønsker du yderligere oplysninger om testamentering, kan du gå ind på www.amnesty.dk/arv
eller kontakte Mette Vinggard Hellerung fra Amnesty International på

mvhellerung@amnesty.dk eller 33 45 65 58.